Covid-19

Trainen bij WaShinKan tijdens de pandemie

Bij WaShinKan staat veiligheid hoog in het vaandel. Dit was vóór het Corona virus al zo, maar nu helemaal. Ondanks dat het virus wereldwijd behoorlijk huishoud, willen wij toch de mogelijkheid bieden om te trainen.

Helaas is het vanwege nieuwe restricties vanuit de overheid momenteel NIET mogelijk om op locatie te trainen. Voor onze vaste leden hebben wij online lessen. Mocht training weer hervat worden, dan bieden wij de mogelijkheid om weer langs te komen. Vriendelijk verzoek om bij interesse en vragen over wanneer wij training hervatten via het contactformulier (zie Afspraak maken) contact met ons op te nemen. Als training weer hervat kan worden, dan zal dat met restricties gaan.

Maar wel veilig dus! Daarom hebben wij de volgende regels:

Afspraak maken

Zowel de vaste leden, als nieuwkomers zijn welkom. Maar alleen op afspraak. Ook Budoka vanuit andere clubs kunnen langskomen en mee trainen, wederom wel op afspraak. Dit in verband met het maximum aantal toegestaane personen binnen onze locatie. Stuur dus altijd voordat je langs wilt komen en mee komt trainen of kijken een bericht, of bereik ons direct via het contactformulier. Heb je klachten? Blijf dan thuis.

Bescherming

Op het moment dat je contact hebt opgenomen en een afspraak hebt om langs te komen, of dit nu voor Kendo, Kyudo of Iaido is, ben je verplicht om een mondkapje te dragen vanaf het moment dat je binnenkomt. Dus zowel in de kleedkamers, als in de hal zelf. Komt er iemand met je mee naar binnen om je te halen/brengen (bijv. ouders etc.) dan zijn ook die verplicht om een mondkapje te dragen en zich van te voren aan te melden. Wij maken hiervoor géén uitzondering, dus zorg dat je eigen bescherming bij je hebt.

Materiaal

Tijdens de training mag er alleen getraind worden met eigen materiaal. Heb je geen eigen materiaal, dan moet dit vooraf aan de docent gemeld worden. In dat geval kan er materiaal vanuit de Dojo geleend worden. Deze materialen (denk aan een shinai voor Kendo of een yumi voor Kyudo) zullen dan voor en na de training met desinfectie materiaal schoongemaakt worden en minimaal 48 uur apart gezet worden om eventuele verspreiding van het virus te voorkomen.


LEES GOED DOOR

Hierboven staan de algemene regels waar we je over willen informeren, maar uiteraard hebben we met meer dingen rekening gehouden. We hebben daarom in samenwerking met andere Dojo/clubs een document opgezet met al onze voorschriften én maatregelen. Lees dit document vóór je langs komt goed door en gebruik voor iedere training de checklist. Graag het verzoek om de overheids-restricties en adviezen goed op te volgen en te kijken naar wanneer bepaalde veranderingen plaatsgevonden hebben.