Beginnerscursus

Begin!

Om de zoveel tijd op de eerste woensdag, donderdag en zaterdag van de maand start WaShinKan een beginners programma of beginnerscursus van 8 lessen/weken. Alles wat je nodig hebt om te beginnen met Budo is een donkere trainingsbroek, een (bij voorkeur wit) shirt en natuurlijk de wil om te leren. In deze beginnersklas train je onder toezicht van een ervaren Budoka (minimaal 1e dan/zwarte band) en met studenten van jouw niveau. De basislessen van deze beginnerscursus zullen bestaan uit het leren van een correcte houding, voetenwerk en handeling van je wapen, eveneens als de juiste etiquette, terminologie, onderlinge hiërarchie en hoe je voor je nieuwe uitrusting moet zorgen! Onze locatie vindt je hier!

Op de volgende data zal er weer een nieuwe beginnerscursus starten, dus neem nu contact op!

Start Kendo
07 – Oktober, 2020 (水)
20:00 uur

Start Iaido
08 – Oktober, 2020 (木)
18:30 uur

Start Kyudo
In overleg na registratie. (土)
18:30 uur

Interesse?

Heb je interesse om eens iets helemaal nieuws te proberen? Je bent altijd welkom om een keer binnen te komen lopen om te kijken wat Budo of bijvoorbeeld onze club nu inhoud. Bij interesse voor een beginners cursus of bij 2 gratis introductielessen vragen we je om wel eerst contact op te nemen met de Dojo-leider of de betreffende contactpersoon via het contactformulier. Het is geen probleem om te komen kijken of mee te doen, zolang wij maar op de hoogte zijn!

Kleding

Zoals hierboven vermeld, is er geen speciale kleding nodig in het begin van het beoefenen van Budo, je kunt gewoon in een donkere sportbroek en wit T-shirt komen, de Dojo zorgt voor de rest. Als je klaar bent voor het volgende niveau dan overlegt de docent over het aanschaffen van kleding (dogi and hakama) en andere benodigdheden via de club. De eerste 2 lessen zijn voor iedereen gratis, omdat we graag zien dat iedereen een indruk krijgt van de Budo voordat je ergens aan verplicht word. Na deze 2 weken betaal je in maandelijkse termijnen of eenmalig per jaar waarbij je een kleine korting geniet.

Leeftijd

De minimum leeftijd voor Kendo en Iaido bij WaShinKan is 6 jaar, voor Kyudo 16. Dit klinkt erg jong, maar wij vinden dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen. We proberen op deze jonge leeftijd vooral op een speelse manier Budo en etiquette aan te leren en een gezellige, hechte en respectabele groep te maken.

Uiteraard willen we de junioren en volwassenen discipline bijleren en zorgen dat ze zich netjes gedragen. Alle aspecten die in de Dojo gelden (veiligheidsregels, etiquette, respect vormen) worden dan ook uitgebreid behandeld.

Kosten

De kosten voor de beginnerscursus bedragen €60,- voor 2 maanden. Vind je een cursus te duur en ben je niet zeker dat je meteen vast wilt zitten, dan raden we je aan om 2 gratis proeflessen mee te draaien. Je hebt hierna nog steeds de mogelijkheid om een beginnerscursus te volgen.

Let op: Bij het starten van 2 of meer budo-cursusen (bijvoorbeeld naast Kendo ook Iaido en/of Kyudo) ontvang je €25,- korting op iedere 2e en 3e cursus!