Kendo Tilburg

WaShinKan

  • Kendo Iaido Kyudo WaShinKan Tilburg
De dojo-naam, WaShinKan, is bedacht en gegeven aan Ivo door
Kazuhisa Kaneda
(金田和久 - Iaido, Kyoshi 8e Dan).

Dit was Ivo zijn persoonlijke Iaido docent en de persoon die hem er het meeste tot aanzetten en stimuleerde om in Nederland door te gaan.

Als ondersteuning van deze visie maakte Kaneda-Sensei in kalligrafie de naam van de dojo en zette daar zijn signatuur en hanko (officiële handtekening-stempel) onder.

WaShinKan betekent, vertaald naar het Nederlands, letterlijk:

''Plaats waar getraind wordt voor en door een eerlijk, open hart''


Motto

Bij WaShinKan trainen we onder hetzelfde motto als dat Tatsuro Matsumae Sensei schreef voor I.B.U. Het motto is 百錬自得 ofwel Hyaku Ren Ji Toku. Dit betekend letterlijk vertaald 'oefen 100x om het te kunnen' en word bij ons vrij vertaald naar 'maak iets je eigen door het veel te trainen'. Practice makes perfect dus!

  • Kendo Iaido Kyudo WaShinKan Tilburg

Kamon

Omdat WaShinKan opgericht is door Ivo, wordt zijn familie embleem (Kamon) ook gebruikt voor WaShinKan. Het embleem bestaat uit Paulownaboom bloemknoppen en 3 hartvormige, trompetboomachtige bladeren aan de onderkant. Kenmerkend voor de bloemknoppen is dat deze in een 3-5-3 patroon afgebeeld staan, niet te verwarren met het 5-7-5 patroon van "the Office of the Prime Minister of Japan" of Toyotomi Hideyoshi's Kamon. Als laatste is de Kamon omcirkeld (Maru) en geeft deze kamon de naam: 中輪に五三桐, letterlijk vertaald naar "5-3 paulownia in cirkel".

  • Kendo Iaido Kyudo WaShinKan Tilburg
  • Kendo Iaido Kyudo WaShinKan Tilburg