Lidmaatschap

Deelnemen aan trainingen en lidmaatschap

Het lidmaatschap van WaShinKan loopt per jaar en wordt stilzwijgend per jaar verlengd. Het inschrijf formulier vind je hier.

De contributie bedraagt voor 16-jarigen en ouder €27,50 per maand. Voor de leden van 6 tot en met 15 jaar geldt een korting van €5,- per maand. De contributie moet vóór de 1e van de desbetreffende maand ontvangen zijn, met voorkeur rond de 25e van de voorgaande maand. Dit kan via automatisch incasso. Bij het niet tijdig betalen van de lidmaatschapsbijdrage zal het nog verschuldigde bedrag per keer met €10,- administratiekosten worden verhoogd.

Op het moment dat je besluit geen automatische incasso te doen, ben je zelf verantwoordelijk voor je lidmaatschap. Dit betekent dat, zoals hier boven vermeld, je zelf de contributie moet overmaken vóór het begin van de maand. Dit moet onder vermelding van je lidnummer (ontvangen bij je inschrijving), zodat we weten voor wie er betaald is. Als iemand anders voor je betaald (zoals bij junioren vaak de ouders), dan moeten ook zij niet vergeten het nummer te vermelden.

Renmei (federatie)

KENDO & IAIDO

Word je lid bij ons voor Kendo of Iaido? Dan verplichten wij je na het behalen van de 2e Kyu in Kendo tot inschrijving bij de NKR (Nederlandse Kendo Federatie), waardoor je gerechtigd bent tot deelname aan nationale- en internationale seminars, examens en wedstrijden. Wil je meedoen aan wedstrijden of centrale trainingen maar ben je nog geen 2e Kyu? Vul dan het inschrijfformulier in op de website van de NKR, na goedkeuring van je eigen Dojo-leider.

KYUDO

Word je lid bij ons voor Kyudo? Dan verwachten wij dat, naast je registratie bij WaShinKan, je je ook direct inschrijft voor het lidmaatschap bij de KRN (Kyudo Federatie Nederland), waardoor je gerechtigd bent tot deelname aan nationale- en internationale seminars, examens en wedstrijden. Het inschrijfformulier voor de KRN krijg je van ons tijdens je eerste les. Hiermee ben je meteen verzekerd via de federatie voor ongevallen binnen de Dojo.

Examen informatie voor leden

Kendo

Om de 3 maanden/90 dagen is er een examen voor Kendo. De kosten om mee te doen aan een examen bedragen €10,-.

Registreren doe je door in de periode vóór het examen deze deelnamekosten over te maken via de betaallink die we intern delen. Belangrijk is dat je zelf goed onthoud wat je lidmaatschapsnummer is, en welk examen (6e t/m 2e kyu) dat je gaat doen. Voor examens van 1e kyu of hoger, kun je (met toestemming van de Dojoleiding) bij de federatie terecht.

Mocht je slagen, dan betaal je na je examen €2,50 voor je persoonlijke menjo (certificaat van slagen) en om verwerkt te worden in het ledenbestand. Ook hiervoor delen we intern (na ieder examen) een betaallink voor. Je kunt hier de exameneisen per kyu-graad bekijken of de terminologie nog een keer goed doorlezen!