Kendo Tilburg
  • Kendo Iaido Kyudo WaShinKan Tilburg
  • Kendo Iaido Kyudo WaShinKan Tilburg
  • Kendo Iaido Kyudo WaShinKan Tilburg

Iaido

Iaido (居合道), een eeuwenoude krijgskunst, vindt zijn oorsprong in de samoeraitraditie van het feodale Japan genaamd Kenjutsu. Het gelijkt daarin met de aanverwante Budodiscipline Iaido. Kortweg gezegd komt het moderne Iaido dus voort uit het traditionele kenjutsu.

De bewegingen die uitgevoerd worden zijn solo en dus zonder tegenstander. Alhoewel er in sommige scholen ook met bokken geoefend word met andere mensen (zonder elkaar te raken uiteraard) zijn de technieken altijd gebaseerd op een enkele persoon die de technieken uitvoert tegenover een of meerdere denkbeeldige tegenstander(s).

Het concept van Iaido is de afgelopen decennia zo goed als onveranderd gebleven en zo ook de tradities welke van oudsher aanwezig zijn in deze Budo. Iaido bestaat uit 4 onderdelen. Het trekken van het zwaard in een snijbeweging, het maken van een aantal slagen/steken, het afslaan van het bloed op het zwaard en het terug steken van het zwaard in de schede. Het vergt naast snelheid ook perfectie van techniek en een groot concentratie vermogen, waarbij etiquette nog steeds een zeer belangrijke rol spelen.

Iaido niet alleen fysiek maar ook mentaal uitdagend. Zoals de naam WaShinKan ook al doet vermoeden trainen we niet alleen om er zelf beter van te worden, maar streven we naar het naar een hoger niveau tillen van alle leden in de club. Echte individuen bestaan er dus niet in Budo. We trainen als een groep, en de groep is zo sterk als haar zwakste schakel.

Heb je interesse om te komen kijken (check de trainings-tijden en locaties) of je zelfs in te schrijven voor een beginnerscursus?